Διαβητολογικό

Διαβητολογικό

Εάν υιοθετήσουμε ένα υγιεινό τρόπο ζωής μπορούμε να συμβάλουμε στην πρόληψη του διαβήτη.

Ο Σακχαρώδης διαβήτης είναι μία πολυπαραγοντική χρόνια εξελισσόμενη νόσος με αγγειακές επιπλοκές. Έχει λάβει διαστάσεις επιδημίας παρά το γεγονός ότι δεν είναι μεταδοτική ασθένεια και αποτελεί παγκόσμια απειλή που απασχολεί τον παγκόσμιο οργανισμό υγείας.

Χαρακτηρίζεται από διαταραχή του μεταβολισμού των υδατανθράκων, λιπών και πρωτεϊνών, η οποία οφείλεται στην πλήρης ή σχετική έλλειψη ινσουλίνης. Η διαταραχή ινσουλίνης οδηγεί στην αύξηση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα.

Εξατομίκευση – Ενημέρωση – Συνεργασία – Έγκαιρη διάγνωση – Πρόληψη – Ολιστική αντιμετώπιση

Στο διαγνωστικό κέντρο Ασκληπιός Διάγνωσις λειτουργεί διαβητολογικό τμήμα που αποτελείται από ομάδα διαβητολόγων, διαιτολόγου, εξειδικευμένης νοσηλεύτριας, καρδιολόγου, νεφρολόγου, οφθαλμίατρου και ποδολόγου.

Στο διαβητολογικό κέντρο λειτουργεί Διαβητολογικό ιατρείο και Τμήμα πρόληψης διαβήτη – καρδιολογικών και αγγειακών παθήσεων.

ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ

Ρύθμιση του σακχάρου αίματος εξειδικευμένα, σε κάθε ασθενή ανάλογα με την ηλικία του, το γνωστικό και βιοτικό του επίπεδο, την συνύπαρξη άλλων νοσημάτων ή παραγόντων κινδύνου και τους στόχους που από κοινού με την ιατρό του θα θέσει. Συζήτηση των δύσκολων περιστατικών με στο ” Διαβητολογικό Συμβούλιο”.

Το ιστορικό, ο εργαστηριακός έλεγχος και η φαρμακευτική αγωγή αποθηκεύονται ηλεκτρονικά στην διαβητολογική κάρτα του ασθενούς, έτσι ώστε να είναι εύκολα προσβάσιμο στον ασθενή.

ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΔΙΑΒΗΤΗ – ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΓΓΕΙΑΚΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ

Ειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό αναλαμβάνει την εκπαίδευση για αυτοέλεγχο σακχάρου αίματος. Προτείνεται ειδικό check-up που μπορεί να γίνει 1ώρα πριν την εξέταση.