Αξονική Τομογραφία Θώρακος χαμηλής δόσης (Low dose CT)

Αξονική Τομογραφία Θώρακος χαμηλής δόσης (Low dose CT)

Προσυμπτωματικός έλεγχος για τον καρκίνο του πνεύμονα με αξονική τομογραφία θώρακος χαμηλής δόσης     

Η Αξονική Τομογραφία Θώρακος χαμηλής δόσης (Low dose CT) προτείνεται από τις αμερικάνικες κατευθυντήριες οδηγίες ως έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση του καρκίνου του πνεύμονα.

Το Ιατρικό – Διαγνωστικό Κέντρο «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ ΔΙΑΓΝΩΣΙΣ» διαθέτει τον πλέον σύγχρονο Αξονικό Υπολογιστικό Τομογράφο SOMATOM Definition Flash, με το οποίο επιτυγχάνεται η γρηγορότερη δυνατή σάρωση θώρακα στην ιστορία της Αξονικής Τομογραφίας, μόνο 0,6 δευτερόλεπτα, χωρίς να απαιτείται κράτημα της αναπνοής του εξεταζόμενου.

•    Σε κλάσματα δευτερολέπτου αξονική τομογραφία θώρακος - Τα πρωτοποριακά τεχνικά χαρακτηριστικά του, όπως η μοναδική ταχύτητα ελικοειδούς σάρωσης (280 χιλιοστά του δευτερολέπτου) και η μεγάλη του διάμετρος (Gantry 78 cm)  μετατρέπουν ακόμη και τις πιο δύσκολες εξετάσεις σε εξετάσεις ρουτίνας που  πραγματοποιούνται σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.
•    Χαμηλή δόση ακτινοβολίας & Προστασία ακτινο-ευαίσθητων οργάνων - Διαθέτει την πρωτοποριακή τεχνολογία FLASH SPIRAL / X – CARE, που ρυθμίζει την ακτινοβολία ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του ασθενή και το είδος της εξέτασης, διατηρώντας την ταχύτητα και την ευκρίνεια της εξέτασης, προκειμένου να προστατεύονται τα ευάλωτα όργανα, όπως ο μαστός ή ο θυρεοειδής, μειώνοντας την έκθεση τους σε ακτινοβολία κατά 40% περίπου.
•    Δύο πηγές ενέργειας/μονή δόση ακτινοβολίας - Είναι ένα σύστημα 2 x 128 τομών τεχνολογίας αιχμής και διαθέτει δύο λυχνίες ακτίνων–Χ (παγκόσμια καινοτομία της Siemens), οι οποίες έχουν τη δυνατότητα απόδοσης διαφορετικής ενέργειας χωρίς επιπλέον ακτινική επιβάρυνση.


Για ραντεβού:

Κεντρικό Κατάστημα: Μάχης Κρήτης 10, τηλ: 2810528000
 

Υποκατάστημα: Πλατεία Κορνάρου 46, τηλ: 2810 224422