Εταιρικός Εθελοντισμός

Εταιρικός Εθελοντισμός

Μία αυτονόητη στάση ζωής.

Στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (Corporate Social Responsibility ή CRS ) και το σημαντικό ρόλο που οι Επιχειρήσεις πρέπει να αναπτύσσουν σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, η «Ασκληπιός Διάγνωσις», ανταποκρινόμενη στις κοινωνικές προκλήσεις και ευαισθησίες της εποχής, προχώρησε, μεταξύ άλλων και στην υιοθέτηση της παραμέτρου του Εταιρικού Εθελοντισμού.

Οργανώσαμε και πραγματοποιήσαμε δράσεις, όπως να γίνουμε δότες μυελού των οστών με ταυτόχρονη ενημέρωση Εργαζομένων, Πελατών και Επισκεπτών στο Διαγνωστικό μας Κέντρο την Τετάρτη 4 Απριλίου 2018 και στη δημιουργία τράπεζας Αίµατος με εθελοντική αιμοδοσία την Τετάρτη 25 Απριλίου 2018 αποκλειστικά και σε συνεργασία µε το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου για τα Στελέχη και τους Εργαζομένους μας, σε περίπτωση ανάγκης.

Μια πρόκληση και ταυτόχρονα και μία λαμπρή ευκαιρία, ώστε να πολλαπλασιαστεί το μήνυμα για την εθελοντική αιμοδοσία και να συνδράμουμε κι εμείς από τη θέση μας αποφασιστικά στη σταθερή προσπάθεια για τη μεταστροφή του αιμοδοτικού πληθυσμού σε 100% συστηματικούς εθελοντές.

Επιπρόσθετα, ας σημειωθεί, ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει αναθέσει στη Χώρα μας τη διοργάνωση της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη για το έτος 2018.

Προχωράμε δυναμικά με σύνθημά μας,

«Η αλληλεγγύη και η προσφορά στο Συνάνθρωπο είναι η απάντησή μας στην οικονομική και κοινωνική κρίση. Προσδοκούμε να μεταγγίσουμε στη Νέα Γενιά την ιδέα του Εθελοντισμού ως αυτονόητη στάση ζωής του σύγχρονου Ανθρώπου».


Ηράκλειο, 28 Απριλίου 2018