2η Ημερίδα - Σακχαρώδης Διαβήτης Τύπου 2. Τι νεώτερο;

2η Ημερίδα - Σακχαρώδης Διαβήτης Τύπου 2. Τι νεώτερο;

27 Οκτωβρίου 2018 - Ibis Styles Heraklion Central Hotel

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το  ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ ΠΡΟΛΗΨΙΣ στο πλαίσιο δράσεών του για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της ιατρικής κοινότητας και του πληθυσμού της Κρήτης,  διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά ημερίδα με θέμα:“Σακχαρώδης Διαβήτης τύπου 2”. Τι νεώτερο; Πως θα προσεγγίσουμε το Ευ ζην”.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο Κρήτης στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου “Ibis Styles Heraklion Central’’.

Η θεματολογία του συνεδρίου περιλαμβάνει ενα ευρύ φάσμα αλληλεπιδράσεων του σακχαρώδη διαβήτη με όργανα στόχους τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και στο απώτερο μέλλον.

Καθώς σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού υγείας, η επιδημία του σακχαρώδη διαβήτη το 2030 θα παρουσιάσει αύξηση κατά 51%, θεωρείται επιτακτική η ανάγκη επικαιροποίησης των νεότερων δεδομένων που αφορούν την πρόληψη έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση αυτής της επιδημίας.

Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν διακεκριμένοι ομιλητές με πολύχρονη ενασχόληση και έρευνα σε θέματα γύρω από το διαβήτη. Σκοπός της ημερίδας είναι η δημιουργία γόνιμου διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων, γνώσεων και εμπειριών με εκλεκτούς συναδέλφους.

Την έναρξη του συνεδρίου θα κηρύξει Το Σάββατο 27 Οκτωβρίου και ώρα 16:30 μμ, ο πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής,  Νικόλαος Κεφαλογιάννης MDPhD, ειδικός παθολόγος με ειδίκευση στον σακχαρώδη διαβήτη. 

Ο πρόεδρος και τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής έχουν καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την άρτια οργάνωση. Η παρακολούθηση του Συνεδρίου αντιστοιχεί σε 4 μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CME-CPDCredits)

Περισσότερες πληροφορίες και το  πλήρες πρόγραμμα του Συνεδρίου είναι διαθέσιμα παρακάτω.